Vragenbank

Sinds het bestaan van Minor ontvangen we elke editie weer soortgelijke vragen. Hier staan de meestgestelde vragen overzichtelijk weergegeven. Zo hopen wij jou het beste antwoord te geven.

  • Dompel je onder in de meestgestelde vragen.

  • Staat je antwoord hier niet tussen? Neem dan contact op met ons.

Natuurlijk begrijpen we dat u als ouder wilt weten waar uw kind naartoe gaat. De organisatie van Minor probeert er alles aan te doen om het feest goed te laten verlopen. Zo waarborgt zij de veiligheid van haar bezoekers d.m.v. beveiliging en EHBO. Daarnaast is het mogelijk om zelf een kijkje te komen nemen, zodat u met eigen ogen kunt ervaren hoe goed de sfeer bij Minor is. Stuur hiervoor een e-mail naar info@minorhelmond.nl met het verzoek om een kijkje te komen nemen. Dit, omdat er gewerkt wordt met een gastenlijst. Doorgaans kunt u zo om 21.00 uur langskomen.
Helaas is het coronavirus nog steeds onder ons. Minor probeert de feesten op een zo veilig mogelijke manier te organiseren. Dit betekent dat de organisatie de maatregelen vanuit het RIVM nauwlettend in de gaten houdt, en deze opvolgt tijdens de feesten. Wat hiervan de consequenties zijn, wordt gecommuniceerd via onze sociale media en website. Houd deze dus goed in de gaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het in ieder geval verplicht om een test-/herstel-/vaccinatiebewijs te tonen d.m.v. een QR-code in de CoronaCheck-app.
Wat is Minor? Minor is een alcoholvrij feest speciaal voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar. Dit wordt geheel vrijwillig georganiseerd door een enthousiast team.
Ik ben 12 jaar. Mag ik ook naar Minor komen? Dat ligt eraan. Als je 12 jaar bent en je op de middelbare school zit, mag je naar Minor komen. Neem dan wel je schoolpas mee zodat je dit aan kunt tonen!
Waar vindt het feest plaats? Minor vindt plaats in Wijkhuis De Geseldonk. Het adres is Cederhoutstraat 44, 5706 XC Helmond (Mierlo-Hout).
Hoe laat begint en eindigt het feest? Het feest begint om 19.30 uur en duurt tot 00.00 uur.
Tot hoe laat kan ik naar binnen? De deuren zijn tot 20.30 uur geopend. Zorg dus dat je op tijd bent!
Kan ik tussendoor naar buiten? Het is niet mogelijk om tussendoor naar buiten te gaan. Bij Minor geldt de regel ‘naar buiten is niet meer naar binnen’.
Wanneer is de volgende editie? De volgende editie is weergegeven op de home (eerste) pagina van de website.
Welke artiesten komen er volgende keer? Bekijk de line-up pagina voor meer informatie.
Waar kan ik een ticket kopen? Tickets zijn online te koop via deze website. Voorheen waren tickets ook op fysieke locaties verkrijgbaar. I.v.m. het coronavirus is dit helaas niet meer mogelijk, om fysiek contact zoveel mogelijk tot een minimum te beperken.
Zijn er nog tickets te koop? Bij de tickets van Minor geldt op=op. Of er nog tickets te koop zijn kun je makkelijk controleren door middel van de link van de online bestelling. Kun je hier nog kaarten bestellen? Dan is Minor (nog) niet uitverkocht.
Nee, een ticket hoeft niet op je eigen naam te staan. Het is dus niet erg als de naam van je ouder(s)/verzorger(s)/vriend(in) op het ticket staat. Wij scannen het ticket bij de ingang en controleren daarbij alleen of het een geldig ticket is. Daarnaast controleren we je legitimatiebewijs.
Indien Minor (helaas) niet door kan gaan vanwege het coronavirus, blijft het gekochte ticket uiteraard geldig voor de eerstvolgende editie. Ook is het in dat geval mogelijk je geld terug te krijgen. Bij online tickets worden enkel de ticketkosten vergoed (en dus niet de service- en transactiekosten).
Ticket(s) uitprinten? De tickets die online worden aangeschaft raden wij aan om uit te printen. Het kan namelijk zijn dat ons ticketsysteem de QR code niet goed leest via een mobiel telefoon.
Hoeveel kost een ticket? Een ticket voor Minor kost 4 euro. Pas op: bij een online bestelling worden er extra kosten in rekening gebracht. De servicekosten bedragen €0,32 per ticket en de transactiekosten bedragen €0,35 per bestelling. Het is dus voordeliger om meerdere tickets in één bestelling te bestellen, dan in losse bestellingen.
Ik kan niet afrekenen? Geen paniek! Wij raden u aan via een laptop/computer tickets te kopen. Via een mobiele telefoon kan de 'betaling'-knop niet zichtbaar zijn. Mocht u dit ervaren klik dan hier.
Ik ervaar een probleem...! Geen paniek! Wij helpen u graag verder. Benader ons via het contactformulier, Instagram (Direct bericht), Facebook (Direct bericht) en/of via info@minorhelmond.nl
Hoeveel kost een consumptiebon? Een consumptiebon kost 1 euro. Alle frisdrank kun je voor 1 consumptiebon kopen. Voor eten kunnen meer bonnen gevraagd worden.
Ik weet een leuke artiest voor bij Minor. Kan deze komen optreden? Ben je of ken je een leuke artiest voor bij Minor? Dan horen wij het graag! De feesten worden georganiseerd zodat jullie een leuke avond hebben, en daarom zijn tips altijd welkom. Je kunt je tip doorsturen naar info@minorhelmond.nl. Wij zullen dan bekijken wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk kunnen we niet garanderen dat alle artiesten ook daadwerkelijk geboekt kunnen worden, maar we behandelen alle tips die we binnen krijgen.
Is er een garderobe aanwezig? Bij Minor is een gratis garderobe aanwezig. Indien je een jas meeneemt, is het verplicht deze op te hangen. Dit gebeurt op eigen risico.
Wat moet ik doen als ik mijn garderobebonnetje kwijtraak? Als je je garderobebonnetje kwijt bent geraakt, kun je wachten tot het feest is afgelopen en alle overige jassen op zijn gehaald. Dan wordt bekeken welke jas van jou is. Kun je niet tot het einde wachten? Dan neemt de organisatie de overgebleven jassen na afloop van het feest mee. Je kunt een mail sturen naar info@minorhelmond.nl met een omschrijving van je jas om een afspraak te maken om deze op te halen.
Hoe kan ik me identificeren? Dit kan middels paspoort, ID-kaart of (geldige) schoolpas.
Er is een foto van me gemaakt tijdens Minor. Waar kan ik deze vinden? De foto’s die door onze fotograaf/fotografen gemaakt worden, komen op onze Facebookpagina te staan.
Wanneer worden de foto’s geplaatst? De foto’s worden geplaatst zodra we deze van de fotograaf ontvangen hebben. Dit is meestal binnen een week na het feest.
Waar kan ik het reglement vinden? Het reglement van Minor kun je hier bekijken. Neem deze goed door voordat je naar het feest gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Klik hier of open deze link om het reglement te bekijken: https://www.minorhelmond.nl/reglement/
Jazeker, wij hebben nauw contact met verschillende partijen. Zo vergoedt Stichting Leergeld Helmond de entreekosten (en 2 consumpties) van Minor voor jongeren van wie de ouders ingeschreven staan bij Stichting Leergeld Helmond. Jongeren, of eventueel de ouders, die hiervan gebruik willen maken kunnen hun kaartje (incl. 2 consumpties) bij St. Leergeld Helmond op kantoor ophalen tijdens de openingstijden. Dit is op maandag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. Tijdens de schoolvakanties is St. Leergeld gesloten.
KOOP JE TICKETS!